We leven nog hoor!

2 december 2019 2 Door Jan-Willem

Sorry, het duurde even voor ik een rustig momentje vond om een nieuwe blog te schrijven tussen stage, colleges, uit eten met oude werk, studeren, trainingen en oja, ik heb ook nog een vrouw, familie en vriendengroep…..

Laat ik beginnen met de stage. Mega leuk en leerzaam!
Ik zit samen met een klasgenote op de verpleegafdeling Longgeneeskunde in OLVG locatie Oost. De afdeling is erg opleidingsgericht en iedereen is dan ook bereid om je dingen uit te leggen of te laten zien waar materialen liggen die nodig zijn bij de patiëntenzorg. Er wordt veel uitgelegd en de dingen waar je van laat zien dat je ze zelfstandig kan mag je ook zelfstandig doen.

Wat ook erg leuk is aan deze stage, is dat je als eerstejaars boven de sterkte wordt gepland. Dit betekent dat je met patiënten mee kan naar onderzoeken of mee kan kijken met specifieke behandelingen. Zo ben ik onder andere mee geweest naar het maken van een CT-scan en heb ik meegekeken met een pleurapunctie. Bij die laatste wordt er middels een naald vocht uit de ruimte tussen de longvliezen die om de long heen zitten ‘afgetapt’.
Ook het meekijken bij een operatie is mogelijk en het proces om dit te regelen loopt inmiddels, supergaaf!

Naast de stage gaan de colleges en tentamens op de HvA gewoon door. We hebben een tentamen medische kennis gehad en gehaald en volgende week staat het volgende tentamen medische kennis alweer op de planning.
We zijn begonnen met de vakken Inleiding Psychologie en Ethiek en deze week komt daar nog Evidence Based Practice bij.

Dat het allemaal best druk is, wordt wel bewezen doordat we afgelopen weekend pas gelegenheid hadden voor het afscheidsetentje van mijn vorige werk. Dit was erg gezellig en het was goed om elkaar weer te zien en bij te kunnen praten hoe het met iedereen en HWM gaat. In de categorie; uit het oog, maar zeker niet uit het hart!

Tot slot hierbij de belofte dat ik mijn uiterste best ga doen om ongeveer elke twee weken een blog te posten. Het wordt anders steeds zo’n lap tekst om te lezen…..
Reacties of vragen zijn altijd leuk en reactie van mij is gegarandeerd!