Voor het eerst – In je ondergoed

15 oktober 2019 0 Door Jan-Willem

Afgelopen week was een redelijk volle week. Tentamen, uit de kleren, kennismaken op stageplek en ook gewoon weer door colleges voorbereiden voor deze week.

Het tentamen medische kennis ging voor beide groepen van mijn klas goed, iedereen heeft het gehaald. Persoonlijk vond ik het goed te doen en ik ga dan ook op dezelfde wijze door met studeren voor volgende tentamens. (morgen, klinisch redeneren)

In de categorie: “hoe goed leer je elkaar kennen?”, hebben we met z’n allen een nieuwe stap in onze relaties gezet. Tijdens de les verpleegtechnische vaardigheden waren we toegekomen aan het onderdeel wassen. En ja, dit oefenen we op elkaar.

Uiteraard was ik, als enige man in de groep, voor de mannelijke docent de veilige optie om te kiezen als demonstratie patiënt en voor je het weet lig je voor de hele groep gewassen en wel in je ondergoed in een ziekenhuisbed. Na zo’n demonstratie gaan we verder in groepjes van 3 of 4 om op elkaar te oefenen. Hierbij loopt de docent rond om feedback te geven en/of je leven moeilijker te maken door iemand half verlamd te laten spelen, of een aanvullende opdracht erbij te verzinnen.

Verpleegtechnische vaardigheden vind ik één van de leukste vakken. Het is soms lastiger dan het lijkt en je doordat je handelingen al eens gedaan hebt, kom je niet helemaal onwetend aan op je eerste stage.

Die eerste stage begint op 12 november en afgelopen donderdag hebben we kennis gemaakt op de afdeling waar we naar toe gaan. Samen met een klasgenote sta ik op de verpleegafdeling van de longgeneeskunde. Het was een erg leuke kennismaking, waarbij wij er onder andere achter kwamen dat er ook veel verpleegkundigen werken die ook de duale opleiding hebben gedaan.

Nu eerst een lesdag van 0920 tot 1740 en morgen weer tentamen en komende week herfstvakantie!