Voor het eerst: HBO studeren

7 september 2019 0 Door Jan-Willem

De eerste week zit er op. Jeetje wat een week vol met nieuwe dingen: hoorcollege, werkcollege, online en offline studeren, klasgenoten, docenten, online omgevingen, met het OV reizen, noem het maar op. En o ja, wel gelijk volle bak aan de studie, want beter dat je voorbereid bij de hoorcolleges komt!!

Het was een volle week waarin we algemene werknemers introductie kregen van het OLVG en de eerste lessen en heel praktisch daarná de intro over de online omgeving van de HvA (Brightspace) waar je kan vinden wat je voor iedere les moet voorbereiden.
Maar het is wel nieuw voor de HvA dit jaar, dus of we het ze willen vergeven als er een keer dingen niet goed werken of er niet goed in staan.

Onze klas is opgedeeld in 2 groepen en in mijn groep zit ik samen met 14 dames en de eerste indrukken zijn (ik hoop over en weer….) goed. Er is al veel onderling contact en iedereen is bereid elkaar te helpen als iemand ergens niet uit komt, supergoed begin!

Afgelopen week hebben we de eerste lessen Communicatieve Vaardigheden (CoVa), Verpleegtechnische Vaardigheden (VtV), Medische Kennis (MK) en Klinisch Redeneren (KlRe) gehad. We duiken er gelijk vol gas in en veel zelfstudie is meteen volle bak vereist. Zoals de docent MK met iets andere woorden zei: “Orange is the new Black en andere series bestaan voor jullie niet meer, je moet zeker 12 uur zelfstudie per week in MK stoppen.”.
Dat klopt ook wel aardig, want als je denkt dat we klaar zijn met de namen van botten en spieren heb je het goed mis. Hierover in een ander blog meer.

Het plannen van wanneer je wat gaat leren moet ik ook nog een beetje een weg in vinden, want ik heb elke dag dat ik naar Amsterdam moet 2x 80 minuten reistijd met het OV en dan kan je alleen dingen doen vanuit een fysiek boek, want de online leeromgeving werkt nog niet op smartphones.

Al met al dus een energie slurpende week met heel veel nieuwe indrukken en ervaringen. Eat, sleep, study, repeat zegmaar. Dit weekend stonden en staan er gelukkig leuke dingen op het programma naast het leren. Ontspanning is ten slotte ook belangrijk!