Voor het laatst: Project in het buitenland

16 juli 2019 0 Door Jan-Willem

Beetje cliché natuurlijk, maar wel de realiteit: langzaam maar zeker dingen voor het laatst doen bij mijn huidige werk. Deze gedachte kwam sterk naar boven bij het project waarvoor ik vorige week drie dagen in België was.

Ik had regelmatig projecten in het buitenland. Variërend van met een eenvoudige road show in 1 weekend langs 3 verschillende locaties in Duitsland, tot grote producties voor een paar duizend man op bijzondere locaties zoals bijvoorbeeld 11 dagen op het grootste cruiseschip ter wereld.

Ik ga deze projecten zeker missen. De uitdaging van op een afgelegen locatie te moeten werken en wel altijd zo goed mogelijk alle last-minute verzoeken van de klant kunnen realiseren. Dat vergt goede voorbereiding voorafgaand en veel creativiteit en improvisatie tijdens het project. Daarnaast ben je met een groep collega’s (vaak dezelfde ploeg), waarmee je de hele week “opgescheept” zit en naast het werk, als het in het schema past, gezellige avonden (soms ook wel nachten) hebt onder het genot van een heerlijk koud biertje.

Afgelopen week in België had ik typisch zo’n project. Door veranderende wensen van beeldscherm posities moest ik de belangrijkste lampen in de set op een hele andere manier inzetten. Daar hadden we de mogelijkheden voor en is de benodigde aanpassing naar tevredenheid gelukt. ’s Avonds in de hotelbar nog een biertje en de volgende dagen de show gedraaid.

Voor de laatste keer, maar het was weer een mooie!